browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Annat resmål – Costa Rica

Posted by on

Egypten är ett härligt resmål med många intressanta och härliga saker, men hör och häpna – det finns fler av dessa häpnadsväckande platser här i världen. Det vi nu ska tipsa om, Costa Rica, är ett land i Centralamerika som med sin avslappnade livsstil, överväldigande natur och fredliga demokrati brukar kallas för Centralamerikas Schweiz.

Att landets djur och naturliv är som tagen ur en casting för en Disneyfilm gör inte precis saken sämre. Surikater och tukaner är bara två av Costa Ricas exotiska djurliv som inkluderar hela 6% av världens alla djurarter totalt, vilket motsvarar cirka 500 000 olika arter! Att det är ett attraktivt resmål är det inget tvivel om, årligen besöks landet av ungefär en och en halv miljon turister, detta trots att landet bara är drygt en tiondel så stort som lilla Sverige.

För att sätta denna idylliska beskrivning i perspektiv så kan det jämföras med hur på hur det såg ut bara dryga femtio år bakåt i tiden. Mer än halva landet kämpade då mot svår fattigdom. Att leva över sin femtioårsdag var mycket sällsynt. Detta att jämföra med ovan beskrivning och att fattigdomen idag är mindre än en femtedel – samma som USA – så kan man se att landet gjort en fantastisk utveckling från totalt U-land till att idag vara så pass välbärgat som man ändå är. Det enda problemet i dagsläget är att landets popularitet, inte oväntat, leder till att det blir något turistexploaterat.

Regnskogen

Något som du absolut inte får missa när du besöker Costa Rica är en tur i regnskogen. Vi vill rekommendera en tur till den vackra nationalparken Rincon de la Vieja. Här kan du välja att gå på en tio timmar lång tur där du får uppleva alltifrån vulkaniska landskap, apor till varma källor. Under denna dagen kan du testa en lite annorlunda spa-upplevelse ansiktsmasker i lera eller ett härligt sulfatbad med vulkanstenar. Ta även en titt på alla de hundratals, ja tusentals djurarter du under dagen har möjlighet att se. Vid en guidad tur i regnskogen på det här sättet så spelar det nästan ingen roll hur det ser ut med turistexploatering inne i städerna, här får du uppleva det verkliga, exotiska Costa Rica.

Vill du ha mer information om regnskogsturer, andra typer av utflykter eller bara allmän information om att resa till Costa Rica, då rekommenderar vi att du tar en titt hos Swetours som varit specialiserade på just Costa Rica-resor sedan 2005.