browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

En skönare flygplansresa

Posted by on

Det är ett nödvändigt ont att sitta många och långa timmar på ett plan när du vill besöka ett land långt borta på en annan kontinent. Efter en sådan flygresa är det skönt med lite semester! Men du kan alltid försöka ha en så pass bra flygning som möjligt. Med lite förberedelse och rätt saker i handbagaget kan du få tiden att flyga!

Den längsta flygresan just nu åker mellan Singapore-New York och är 19 timmar non-stop. Den vanliga svenskan reser sju gånger mer än snittet för jordens befolkning, vi älskar att se nya platser och upptäcka andra kulturer. För oss är det alltså inte ovanligt att göra en flygresa på upp mot tio timmar en gång om året för att besöka ett favoritresmål. Vad ska du göra på planet i tio timmar?

  1. Egen kudde – det finns uppblåsbara varianter som inte tar så mycket plats. Alla flygbolag erbjuder inte en kudde under längre flygningar och även en uppblåsbar variant är skönare än en hoprullad tröja.
  2. Fyll telefonen – se till att fylla telefonen med underhållning. Du kan streama Netflix-serier och filmer offline genom att ladda ned dem på förhand. Appar som BookBeat låter dig också ladda ned ljudböcker för att lyssna på offline.
  3. Stäng ut oljud – du är tillräckligt obekväm, en gråtande bäbis eller surrandet av motorerna kan få bägaren att rinna över. Köp ett par brusreducerande hörlurar som täcker hela öronen. Du stänger ute alla oljud runt omkring dig och kan sova lugnt. Det är också bra när du ska se på en film och faktiskt vill höra vad skådespelarna säger.