browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Planera för utlandssemester

Posted by on

Att resa utomlands är en stor upplevelse. Du möts av nya kulturer och helt nya vyer samtidigt som du träffar nya människor. Men en riktigt minnesvärd resa fordrar lite planering. Börja med att ta reda på fakta om ditt resmål. Ofta krävs det till exempel ett särskilt visum för att komma in i landet.

Ring en resebyrå för att få information eller skicka efter en katalog som du kan sitta hemma och läsa i lugn och ro. Gå gärna till biblioteket och låna böcker för att lära dig ännu mer. Om du känner dig påläst när du kommer fram så blir resan både trevlig och lärorik.

Packa rätt

En stor del av dina förberedelser handlar om bagaget. Skriv en lista över det du behöver ha med dig och kom ihåg att det inte får väga för mycket. Kolla så att du har allt du behöver för en utlandsresa om inte beställ redan idag det som du har behov av. Tänk också på att skaffa dig bra väskor som är lätta att känna igen. Om du sätter ett klistermärke på din resväska så syns den på långt håll.

Har du vänner som besökt landet du ska resa till så ska du inte glömma att prata med dem innan du åker. Av resenärer kan du få information som inte står i böcker eller tidningar. Det är väldigt bra.