browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Planera resa till Egypten

Posted by on

Egypten kan vara en fantastisk upplevelse, speciellt första gången. Landet är fyllt av intressant kultur och historia, god mat, vita stränder och kristallblått och inbjudande vatten.

Kairo och Alexandria är klart två av de mest besökta städerna i landet, men många turister besöker även turistorterna vid Rödahavskusten. Vilken destination man än önskar är det bäst att alltid kolla upp de bästa priserna långt i förväg. En sajt som Avionero kan vara till stor hjälp i detta.

Var alltid tidigt ute med att planera eventuella sevärdheter och upplevelser. Om något behöver biljetter eller inbokningar är det bäst att göra dessa samtidigt som man bokar in resan. Var dock noga med att kolla upp hur man tar sig från hotellet till dessa sevärdheter om det finns vissa speciella tider man måste måste hålla sig till.

Att Egypten är rik på historia är knappast något man behöver berätta för någon. Pyramiderna och Sfinxen är de två absolut klassiska sevärdheterna i Egypten som turister flockas till, men man ska inte stirra sig blind på bara dessa. Egypten har även en mängd museum som är värt ett besök för den som är intresserad av sådant.

Den som gillar shopping har också gjort ett bra val av resmål. Egypten är full av basarer där man kan hitta allt från kläder och souvenirer till mattor och kryddor. Något man inte ska glömma bort när man är här är att pruta på mer eller mindre allt. Priset som först ges kan alltid gå ned en bit. Och på så sätt kan man ju komma hem med ännu fler fantastiska saker.

Egypten är också en perfekt plats att testa på vattensporter som vindsurfing och snorkling. Vattnet och temperaturen är perfekt för dessa och många andra aktiviteter, och alla bör åtminstone prova på en av dem när man ändå befinner sig där nere.