browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Tips för längre flygresor

Posted by on

Alla som varit ute och rest vet säkert hur jobbigt själva flygresan kan vara. Detta är nog utan tvekan den minst omtyckta delen, och det är ännu mer sant när det handlar om längre flygresor. Som tur är finns det sätt att göra en lång flygresa lite mer bekväm.

flygresa_376099216Se till att dricka vatten

Flygplan håller sig på riktigt höga höjder under långa flygturer och där uppe är luftfuktigheten bara en bråkdel av vad den är nere på marknivå. För att undvika att kroppen torkar ut är det rekommenderat att man passar på alkoholen och väljer vatten istället. Uttorkning kan leda till en hel rad av problem och kan faktiskt göra jetlag värre.

Ta med underhållning

Även när man reser med andra har man inte alltid möjligheten att underhålla varandra. Se därför alltid till att ta med någon form av underhållning som en bok att läsa eller spela några enkla spel online med hjälp av mobilen. Detta kommer garanterat kunna lätta tristessen av en lång flygresa.

Tänk på kläderna

När man klär sig för en flygresa ska man inte tänka på kläderna som lämpar sig klimatet man lämnar eller det man åker till. Även om man åker mitt i högsommaren från en varm plats till en annan kan det fortfarande vara kyligt ombord på planet. Ta med en extra jacka på planet som är enkel att ta av och på om temperaturen börjar gå för mycket åt det ena eller andra hållet.

Undvik snäva skor

Det är inte alltid man uppfattar det, men när man flyger sväller ofta fötterna på grund av förändringen i trycket. Snäva skor kommer bara att bli ännu mer obekväma att ha på sig under en längre flygtur. En lösning på detta är att byta ut skorna mot ett par tofflor innan man bordar planet.

Stänga ute ljud och ljus

Beroende på vilken tid man ger sig av och om man åker väster- eller österut kan man vilja ta en tupplur ombord. Flygplan kan dock vara rätt så högljudda platser så ett par öronproppar är inte dumt att ha med sig. På samma sätt kan man behöva lite sömn medan det fortfarande är ljust ute och då är en ögonmask det perfekta verktyget.