browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Bra resor till Egypten

Posted by on

Egypten är ett spännande resmål som har något för alla. Här finns ett underbart klimat med värme, sol och underbart vatten vid Medelhavet och Röda havet. Det finns även ett enormt rikt arv från en av världens tidigaste och främsta civilisationer och en modern spännande megastad i form av dagens Kairo.

kairoFör många är besöken till de gamla pyramiderna och sfinxen själva huvudmålet med resan – och de utgör verkligen ett av världens absoluta underverk och är fascinerande att se. För andra är dock detta snarare lite av en bonus – att kunna få sig en riktig historielektion och se något utöver det vanliga på sin sol- och badsemester. Två av de mest populära turistorterna i landet är Hurghada och Sharm el sheik på Sinaihalvön som båda ligger vid Röda havet. Där hittar man ett riktigt bekvämt turistliv med inte minst många andra skandinaver och nordeuropéer att umgås med och suveräna förutsättningar för bad, solande och dykning i underbart vatten.

I Kairo finns ett fantastiskt utbud av det mesta i nöjesväg, shopping och genuin kultur. Det är en riktigt kosmopolitisk stad med människor från alla hörn av världen samlade i en anrik stad. Även Alexandria är en modern storstad med en rik historia – staden grundades av Alexander den stora och var länge världens kunskapscentrum med sitt enorma bibliotek. Där finns det dessutom också möjlighet att kombinera storstadslivet och historieutforskandet med ett bekvämt turistliv med sol och bad. Egypten har med andra ord något för alla och är ofta ett perfekt val för att få något ur flera världar på sin semester. Det finns flyg direkt till Egypten från flera orter i Sverige. Framförallt då till de stora turistorterna men även de stora städerna går att nå smidigt. Läget i norra Afrika gör att restiden inte alls behöver vara särskilt lång för den som är sugen på att utforska detta spännande och mångsidiga land.