browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Börja våren med en resa

Posted by on

När vintern fortfarande håller en stor del av Sverige i sitt grepp är det många som som längtar till sommar, sol och bad. Våren är i högsta grad i antågande men det är fortfarande en tid kvar tills den är här.

För att undkomma vinterns grepp kan man till exempel boka en resa till varmare breddgrader. Vi vill givetvis först och främst slå ett slag för Egypten som vi tidigare nämnt här på vår sajt. Med sin rika historia och fantastiska natur är detta nordafrikanska land en fantastisk upplevelse för den som reser dit. Men det finns också många andra spännande länder att besöka.

Spanien

airplaneIberiska halvöns största land är en fantastisk plats för sol, bad och avkoppling. Här finns många klassiska resmål som Teneriffa, Gran Canaria och Mallorca som bjuder på många upplevelser för dig som turist. Även storstäderna Madrid och Barcelona erbjuder också mycket nöjen och för den sportintresserade fotboll i världsklass.

Cypern

Denna ö är enligt legenden födelseplatsen för Afrodite, kärleksgudinnan. Idag är Cypern är sedan 1974 delat mellan en grekcypriotisk del och en turkcypriotisk del. Idag är det ett populärt resmål som med sitt fördelaktiga klimat och historia anknytning är en fröjd att uppleva.

Marocko

Under den iberiska halvön, på andra sidan Gibraltar sund, ligger Marocko. Med sitt skiftande klimat och ett rikt kulturarv är landet ett spännande resmål i vår. Då Marocko varit självständigt sedan 700-talet har landet många sevärdheter och historiska platser som haft en viktig roll i landets historia.

Detta är visserligen bara en bråkdel av resmål men som ni ser finns det många spännande platser att besöka för den som vill fly vinterns grepp. Trevlig resa!